Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

26 Eylül 2012 Çarşamba

Kızım Büyürken..




Küçük mercimeğim, fasulyem bugün itibariyle 2 ay,28 günlük. Yani 2 gün sonra 3.ayımız bitmiş olacak inş.
Bu sürede neler değişti neler :)
Miniminicik, tüylü kızım tocaman oldu. Sağlığımızda yerinde çok şükür. Kafasını tutmakta çokta zorlanmayan miniğim bugünlerde daha bi dimdik durmayı öğrendi. Nesneleri takip edebiliyor, renkleri ayırabiliyor ki kırmızı-turuncu gibi canlı renklere daha bir tepki veriyor. Yatağındaki dönencesi favorimiz şu aralar.. NŞA da sırtı yer görmek istemeyen cankızım yatağına yatıp dönencesini görünce nasıl heyecanlanıyor. Kurma sesini duyunca çığlıklar, gülücükler başlıyor. Sanırım benide tanıyor artık. Kucağıma geldiği gibi başlıyor tepinmeye :) Eline verilen nesneleri kısa sürelide olsa tutuyor, uuaa, agu, diii bebekçemizin ilk kelimeleri.. Keyfi yerindeyse doymayın nevoşuma.. Konuşuyoruz, çığlıklar atıyoruz, koklaşıyoruz beraber. Stresmi dayanır o kokuya.. İlk günden beri açamadığımız o minicik eller yavaş yavaş rahatlayıp açılıyor. Bide el emme huyumuz başladı bu günlerde. Başladı demek yanlış olur çünkü kızım kolunu emerek doğmuştu :) İlk günlerde elini emmeye devam etmişti sonra bıraktı derken birkaç gündür emmeye devam. Şapırtı götürüyo ortalığı :) Anneannesini hergün gördüğünden olsa gerek sabah daha kapıda başlıyo gülüşmeler, konuşmalar.. Bizi şikayet ediyo sanırım. Nevoşum okadar yerleştiki anneannesine salıncağı, pijamaları,ıslak mendili,bezleri ve yedek kıyafetlerinin olduğu çekmecesi bile var :) 


Yattığı yerde bakınmaktan çok hoşlanmayan Neva kızın salıncak keyfi..
Gece uykularımız düzenli çok şükür Allahıma. Gündüzleri hiç belli olmuyo. 1 hafta çok düzenliydi uyku-uyanma saati. Üzmedi kızım bizi çok sevindik. Ama sonraki hafta yine değişti canı nasıl istiyosa öyle davrandı. Uyudu uyandı ağladı güldü. Pek düzene giremedik henüz ama oda olcak inş. zamanla.. Çok küçüksün kelebeğim senden düzen istersek haksızlık etmiş oluruz :)
2. ayında kızıma işe başladığım için bazı günler 90 ml. geçmemek şartıyla 1 kez (bu açıklamayla kendimi avutuyorum) mama vermek zorunda kaldık. İçime sinmeye sinmeye de olsa :( Bu ayda saçlarımız döküldüüüü :) Miniğimin kafasının üzeri yarım ay şeklinde kel kaldı ve tekrar uzadı. Ben o saçlara renkli tokalar takacağım günü iple çekerken şimdide arkalar dökülmeye başladı. Hayallerimizi biraz ertelicez anlaşılan :) Bu ay birde burun problemi yaşadık biraz. Tıkanan burnumuza çözümü burun aspiratöründe bulduk. Ayy nasıl yapıcam ben burnuna sokamam o şeyi derken aspiratörü elimde buldum. Cidden hayat kurtarıyomuş. Bizimki pek sevmedi o aleti ama çok rahatlattı kızımı. Bu dolu dolu 2 aydan anlatıcaklar şimdilik bukadar. Sağlık ve neşe dolu nice aylara :)

6 yorum:

  1. daha çook dolu dolu aylar yıllar geçecek sedacım :) allahın izniyle inşallah.

    maşallah nevoşa aynı babası bu arada:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. defnoş gibi anaokuluna başladığı günleri görsem :) banada benziyo beyhan abla ya ;)

      Sil
  2. Maşallah kızına..okuyunca oğlumun o halleri geldi gözümün önüne..tüm bebekler aynı şeyleri yapıyor..elinden gelse kolunu emecek gibiydi biizmkide..zaman çok çabuk geçiyor keyfine bak..yiğit şuan karın üstü geri geri gidiyor.. emekleme çabasında ..yerim onları melek melek hepsii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet zaman çabuk geçiyor.. 3 ay nasıl geçti anlamadım ki.. Tadını çıkarmak lazım :) maşallah yiğit'e :)

      Sil
  3. Sedacim hande ben cok iyi yapmissin blog acmakla hatira kaliyor bebislere benimde blogum okuyuculara kapaliydi actim daha yeni bakarsin. Nevayi getir bigun tanissinlar kizimla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet handecim baktım bloğuna takipteyiz artık :) Evet evet tanıştıralım bizim yaramazları :)

      Sil