Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

3 Şubat 2013 Pazar

Neva 7 Aylık..





Eveeeeett gördüğünüz üzere Neva'mın saçları var artık :) Zaten vardı ama toka takma girişimlerim sonuçsuz kalıyordu. Artık biraz uğraşarakta olsa tam tepesinde fare kuruğu kadar birşey belirebiliyor :) Çok yakıştı kızıma çok :) Yani can kızım saçlarını ilk toplama tarihimiz:
26 Ocak 2013

Kızım 7 aylık oldu tabi buarada. Bu ayın en önemli gelişmesi bilinçli olup olmadığını çözemediğimiz kelimeler..
2.ayından beri 'Ümmü' (arapçada birinin annesi anlamına geliyor) diye ağlayan kızım son zamanlarda 'Himmi'ye çevirmişti. Şimdilerde 'Anni' diye ağlıyor. Birkaç kez 'Babba' dediğini işittik, teyzesiyle oynarken çokça 'haddiiii' dediğini ve son olarakta 'annenne' dedi. Dediğim gibi bilinçlimi söylüyor bilmiyorum ama konuşmaya isteği arttı bu ay. Kendince herşeye cevap veriyor.  Birde geçenlerde babasıyla yine 1-2-3 lü oyunlar oynadılar ama öyle çok tekrar ettiki eşim bana fenalıklar geldi. 1-2-3, 1-2-3.. sonra ben altını değiştirmek için hazırlıklar yaparken Neva'dan ses yükseldi bii-kii-üüü diye. Biii-kiii kısmını çok dikkate almadık ama üüüüü  deyince Rasimle gözgöze geldik :) Bebekler gerçekten küçük bir kayıt cihazı. Anlamıyorlar deyip yanlarında boş bulunmamak lazım.
Eğer dikkate almak gerekirse İlk 'Annii' deme tarihin:
15 Ocak 2013

Konuşamasada hareketleriyle kendini çok iyi ifade ediyor. Sarılmak isteyip poposunu yukarı dikiyorsa gezmek istiyor. Birşeyi almak istiyorsa ona doğru, yada oda değiştirmek istiyorsa dışarı doğru 'ııııhhhhh' yapıp kendini itiyor. Altını kirlettiyse ses tonu başka bir hal alıp kafa ütüleyici sesler çıkarıyor. Karnı acıktıysa kafasını hemen göğsüme dayayıp sırıtmaya başlıyor.Ay birde öpmeyi öğrendi bu aralar. İş dönüşünde kapıda karşılıyor beni anneannesinin yada teyzesinin kollarında. Hemen çırpınarak kucağıma atlıyor kollarını boynuma dolayıp ağzını yanaklarıma yapıştırıyor. Tabi anne 4 köşe :)



Emekleme belirtisi yok ama karşına çarpıp durmasını sağlayan bir cisim çıkana kadar yuvarlanarak heryere gidiyor. Yürütecini pek sevmiyor onun yerine kucakta dolaşmak daha cazip geliyor :) ama yinede aradada olsa zaman kazandırıyor yürüteç. Uzun süreli desteksiz oturabiliyor tabi bir süreden sonra hafifçe bırakıyor kendini yere.


Buaralar Pepeci olduk. Pepe şarkılarını ezberledik söylüyoruz her daim. 
'5 duyu organımız vaaaar...' En sevdiğimiz :) Gözlerimin içine bakıyor şarkıyı söylerken ellerini çırpıyor heyecanlanıyor. 


Banyo yapmaktan hoşlanıyor ki bu aralar leğenine sardı. İçinde oturunca değmeyin keyfine :) Suyla oynamaya bayılıyor. Musluğun başından ayrılırken ağlamalar yükseliyor bizim evden. Ha birde çirkin olmayı öğrendik. Gözlerini kısıp dişlerini çıkarıp hızlı hızlı nefes almanın anlamı çirkin olmak. Bknz alttaki foto.


Bu aralar en sevdiği oyuncakları; babasının aldığı playskol ilk kitabı ve sayarak kule yaptığımız kutucuklar, teyzesi ve anneannesinden ilk kitapları. Özellikle sesli hikaye anlatanı çok seviyor. Hikaye bitincede güzel bir şarkısı var onu söylüyor bizde el çırpıyoruz hep birlikte. 'Üzülür mü hiç insan, arkadaşı olursa, yanlızlıktan sıkılır, tek başına kalınca'.. 












4 yorum:

  1. Nice aylara canım,gelişimin harika gidiyor,saçların da pek yakışmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz tuba.. eh işte büyümeye çalışıyolar :)

      Sil
  2. Maşallah sübhanallah diyerek başlıyorum, herşeyi harika, özellikle fare kuyruğuna bayıldım, çok şeker:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür yolunda herşeyimiz. Hepsine sağlık versin Allahım.. Onların sağlıklarıyla sınamasın bizi..

      Sil