Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

1 Aralık 2012 Cumartesi

5 Aylık olduk bile.. ♥

Geçiyor zaman..
Ve çalışanlar anneler daha bir tutamıyoruz zamanı.
İçimde kıpraşan kelebeğim, fasulyem büyüyor her geçen gün.. (şükürler olsun)

Şaşırtan hareketleri, tepkileri, değişen ağlamaları, kuvvetlenen çığlıkları, annesi-babası başta olmak üzere kişileri ayırt etmesi, tanıdıklarına gitmek istemesi, tanımadıklarından/ oyun yaparken kaçması, uzatılanları bir çırpıda alması, almak istediği şeylere uzanması, yatarken tutunacak bişey bulduğunda tutunup kafasını kaldırması, cee-e oyunundan anlaması ve özellikle teyzesine katıla katıla gülmesiyle ve en önemlisi 2 dişimizle 5. ayımızıda sağlıkla bitirdik çok şükür.

28/11/2012  Çarşamba günü itibariyle Kızımız 
7,25 kg.
3 hafta önce 7 kilo olarak tartmıştı sağlık ocağı. Aşılarımızıda yaptırınca tekrar doktora gitmedik. Doktorumuz farklı yerlerde tartılınca sonuçların farklı çıkabileceğini, ayına göre kilosunun iyi olduğunu söyleyip ek gıdaya geçişle ilgili bilgiler verdi. Doktorumuz Arif Beyi sevdik. İlgili, bebeği tartmak dışında da bilgiler veriyor. İlk kez kızımın yapabildiklerini saymak zorunda kalmadım. Aramızda uzun mesafe olsa da aylık kontrollerimize onunla devam etme kararı aldık. İnsan iletişiminde konuşurken yüzyüze bakmak çok önemli. Karşınızdakinden emin oluyosunuz. Benim için böyle yada bilmiyorum. Hele ki karşınızdaki doktorsa. Annelik iç güdüsüyle olsa gerek doktorun mimikleri bile o kadar önemli ki. Tartıda bile kendimi tartıya değil doktorun gözünün içine bakarken buldum :) Doktor emin konuşmalı, kesin bilgiler beklemiyorum tabi ama kendinden emin olmalı. Gözünün içine bakmalı annenin evladını anlatırken. Ek gıdayla ilgili en itici gelen konu doktorun elime kitapçık tutuşturup göndermesiydi. Allahtan Arif Bey yapmadı bunu. Yoksa arayışlarımız devam edecekti. 


Elma püresiyle tabi tadımlık başladık bakalım yeni tatlara. Azdan başlayıp arttırarak devam edicez. Çok sevdi minik dahada istedi ama her şey kararında. Bugün 3 kaşık verdim şapırdata şapırdata yedi kızım. Yarından sonra 3 günde havuç suyu vermeyi planlıyorum az biraz. 1 ay böyle az ondan az bundan geçsin bakalım.
Bizim diş çıkarma döneminde en büyük şikayetimiz huzursuzluk buna bağlı uykusuzluk, sürekli kucak isteme, burun tıkanıklığı.. Burun tıkanıklığı kuzumu gözleri kapalıyken deli gibi ağlamasına neden oluyor. Bu çok sinir bozucu. Uyanamıyor bile yavrum. Bizde acaba çözüm olur mu diye buhar makinesi aldık iyi gelmesini ümit ediyorum. Birde giysinin üzerine damlatılarak kullanılan mentol kokulu bir ilaç. İyi gelecek gibi..



2 yorum:

  1. iyi bir doktor bulduğuna sevindim. önemli gerçekten. nerde doktorunuz inegöldemi burdamı? neva da bahar gibi sevecek sanırım ek gıda olayını :) bahara ilk elma suyu verdiğimizde ona da 3 kaşık yetmediydi şapırdana şapırdana annemde hızını alamayıp vermişti baya :) maşallah size

    YanıtlaSil
  2. Bursada jimerde handecim.. İlk doktorumuz ama uzak olunca bir çırpıda gidemediğimizden devam edemedik. Ben çok stres yaptım ekgıda olayını.. Başladık hayırlısıyla bakalım :)

    YanıtlaSil