Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

20 Kasım 2012 Salı

DİŞLER GELDİ :) :(

Ek gıdaya geçme konusunda hem çok heyecanlıyım hem çok endişeli..
Meleğim öyle güzel emiyor ki ya bırakırsa diyorum, ya alerjik bir durum oluşursa diyorum, ya ek gıdayı kabul etmez yemezse diyorum...vs.ler Sürekli araştırmama rağmen nereden başlayacağımı bilmiyorum sanki.. Şimdiye kadar süt ve devam sütü dışında hiçbirşey tattırmadık ondan mı acaba korkularım.. 
...
Ben postumun başlığını atmış ve bu düşünceler içinde boğuşurken bizim minik böcük diş çıkarmakla uğraşıyormuş meğer. Birkaçgündür huzursuzdu uykusunda dönüp duruyo, eller ağızdan çıkmıyodu. Hafif ishal olur gibiydi. Ama diş allah için hiç aklıma gelmedi ki hiç kontrolde etmedim. Yani sonuç olarak Neva kızın dün itibariyle 2 minik dişi var. Sevinsemmi üzülsemmi bilemedim.. Erken diş çabuk çürür derler öyle midir?


6 yorum:

  1. sedacım gözünüzaydın miniğin dişler gelmiş. bende ilk okuduğumda çok şaşırdım bende:) her çocuk bir olmaz kimi çocuğun erken kimisinin de geç çıkar dişleri üzülme sen. iyi beslendiği sürece birşey olmaz o minnoşun miniminnacık dişlerine.bundan sonra sırayla gelir hepsi.Defne allaha şükür tüm dişlerini sorunsuz ve ağrısız hatta biz hiç anlamadan çıkarmıştı inşallah neva'cığında öyle olur.

    ayrıca ek gıda konusunda kesinlikte endişelerin normal. ilk deneyimde her insan yaşıyor. aynı şeyleri bende yaşadım ne yediricem ne zaman ne kadar yediricem derken alışıyorsun. Ama mutlaka ve mutlaka herşeyden tattır. onu yemesin bunu sonra deme hem emer hem yer inşallah. Ben allah izin verirse ikinci çocukta öyle yapıcam:)) aa daha erken bir ay sonra iki ay sonra demiycem.nasip tabi. bunlar benim görüşlerim.

    öpüyorum sizi





    YanıtlaSil
  2. sağol beyhan ablacım :)huzursuzluğun sonucunun diş olacağı çok aklımıza gelmeyince şok yaşadık biraz, geçti :) inşallah defnoşa benzer bizim kızda ağrısız ateşsiz atlatırız bu sürecide. meyvelerden az az tattırmaya başladım. Maşallah geri çevirmiyo hiçbirşeyi. 5. ayımız bitiyo bu ay yavaştan başalrız artık ek gıdayada :)

    YanıtlaSil
  3. hayırlı olsun dişleri:)Hiç merak etme ek gıda olayını,endişelenme.Çok keyif alacaksın,hergün ne yapsam diye heyecan duyacaksın.Sütü bırakmaz,düşünme öyle şeyler.şu anda 9 tane bebekli arkadaşım var,hiçbiri bir problem yaşamadı,hepsi emiyor:)

    YanıtlaSil
  4. sedacimm minnos disli mi olduuu :) masallah ona. bizimkinde yok henuz ama kasiniyor disleri heralde herseyi isiriyo. ek gida olayida cok zevkli. ben sana bebe biskuvisi tarifide vericem :)

    YanıtlaSil
  5. inşallah sıkıntısız geçer çabuk adapte oluruz tubanne :) teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. evet handecim sorma geldi bakalım dişler. sıkıntısız gelir devamıda inşallah.. baharımında tek sıkıntısı kaşıntı olsun inş ateşten korkuyordum şimdilik yaşamadık çok şükür.. tarifini bekliorum :) birde detaylı bir yazı istiyorum senden mailde olur. Ek gıdayla ilgili.. naptın nasıl başladın ne verdin ilk olarak ne kadar süreyle verdin?..vs

    YanıtlaSil