Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

26 Ağustos 2012 Pazar

BİTSİN ARTIK GAZ SANCILARI, KOLİK AĞLAMALAR! YAŞASIN SÜPÜRGE :)



Küçük kuzum, melek yavrum gaz sancılarıyla savaş halinde :( Nasılda ağlıyor uykusunda bile.. Anneeemmmm.. Kıyamam kii.. İçim gidiyo o bükülen dudaklara, kızaran gözlere.. Her bebeğin atlattığı bir durum ama çok can yakıcı yaaa.. 3 doktor değiştirdik acaba etkili ve doğal bir yolunu bulurmuyuz bu süreci atlatmanın diye ama nafile.. 3 Doktorda aynı ilacı verince çaresiz kullanıyoruz.. 3. ayını doldurmadan anne sütü haricinde bişey vermek istemiyordum gaz sancılarından habersiz.. Aslında hep duyduğum ama hiç umursamadığım bu sancılar kızımın canını böylesine yakarken inat edemem ki.. Sımplex adında bir ilacı 6 saatte 8 damla olarak veriyoruz. Bu ilacında düzenli verilmesi işe yarıyor ne yazıkki.. Gaz sancısı yok şimdi, ağlayınca veririm derseniz bir işe yaramıyor yani.. 
Hatta ilacı aşıp kızımın daha 2. ayı dolmadan doktor tavsiyesi ile Milupanın rezene çayını ve muskat rendesi bile verdim. Daha doğal en azından.. Bunları dayanamıcak kadar ağrısı olduğunda veriyorum. Miniğimi rahatlatmanın yolunu bunlarda bulduk.. Bitsede şu gazlar kurtulsak.. Şu günlerde biraz hafiflediğini düşünsemde arada üzüyorlar bizi..
Ama birde kolik ağlamaları var ki.. Bunun nedeni bazen gaz sancısı, bazen değil.. Ama özellikle akşam üzeri değişik saat aralıklarında yaşıyoruz. Çığlık çığlığa, katıla katıla :( Bunu aşmanın tek yolu elektrikli süpürge :) Eşim söylerdi hep bebekleri saç kurutma makinası, süpürge sesinin rahatlattığını. Bizimki süpürgeyi seçti. Özellikle kolik ağlamalarında kurtarıcımız.. Allah ona zeval vermesin :) Gaz sancılarında şiddetine göre işe yarıyor yada yaramıyor. Ama insanın dayanabileceği son noktada tek yardımcısı..

1 yorum:

  1. gaz sancıalrı gerçekten çok fena..kaç kere hastane yolarına düşmüştük bizde..egce 2 lere kadar ağlardı.süpürge fön makinesi kesmeyince arabaya koyup gezdiriirdik ancak uyurdu ..3 ayı bitince biraz biraz rahatladı bizimkide.şuan 6 ayımız bitti.ek besinlerle beraber tekrar gaz sıkıntıları yaşıyoruz ama çok şiddetli değil...zaman su misali akıyor ..canları sağolsun hepsi geçiyor..

    YanıtlaSil