Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

30 Mart 2012 Cuma

Sevdiklerimle olunca..

Ne olursa sevdiklerimle..
Mutluluk, hüzün, sevinç..
Benim için doğum günlerinin özelliği de sevdiklerinin yanında olması, olduklarını hissetmem. Sevdiklerinle birlikteysen hatırlayan dostların, arkadaşların canından olan insanlar varsa güzel..

'Benim hayatımda çok sevdiğim insanlar var Allah'ım. Bana onların yokluğunu gösterme, onların yokluğuyla imtihan etme nolur. O'nlar hep yanımda kalsın..'
Sevdiklerimi sıraya koyamam, koyamadım hiçbizaman. Anneni mi çok seversin babanı mı diye sorulan sorular çocukluğumdada hiç hoşlanmadığım şeydi. İnsan kalbinin hangi köşesinden vazgeçebilir ki..
Ama bir listem var.. Çoktan öte listesi.. Ben sevgi benciliyim biraz veremem herkese, dağıtamam. Herkes hemen canım, cicim olamaz. Bi insanı çok severim ama çoktan öteye kolay geçiremem. Geçirdiklerimin sevgisi yetiyor, o yüzden heralde.. 

İnsanın evlenmeden önce tek dünyası annesi babasıdır. Bazıları bunu evlendikten sonra anlar. Ama benim için onlar hep değerliydi, verdiğim kararlarda onların düşüncelerini hep ön planda tuttum. Huysuz, aksi bi insan olabilirim bazen anneme karşı ama büyük üzüntüler, sıkıntılar yaşatmadığımı düşünüyorum. Anne-kız arasında olurmuş okadarı :) Bakalım beni ne savaşlar bekliyo kız anası olarak :) Babam.. Hayatımdaki karar merciim :) Onun oluru olmadan yapılan işten hayır gelmez, o yolun engelleri bitmez bilirim. Eğer oluru varsa sırtım yere gelmez ondan rahatlar içim.. Babalar kızları için çok amaaaa çok farklı yere sahiptir. Önceliklidir, ayrıcalıklıdır. Ama benim babam başka.. :) O benim için birileriyle denk olmayı bırakın, kimsenin tahmin edemeyeceği yerlerde.. 
HEP YANIMDA KALIN

EŞİM.. CAN YOLDAŞIM..
Çoktan öte sevdiklerimden..
Hayatımızda her önemli anı benden önce hatırlayıp,kutlayan insan. Ve hatırlamadığım özel şeyler için hiçbizaman sitem etmeyen.. :) Ben bu konuda odunum galiba biraz.. :( Eşimde maddi/manevi hiç bi karşılık beklemeden gerçekten kendi mutlu olduğu için yaptığını öylesine hissetirir ki odunluğuma bikez daha lanet ederim kendi kendime.. Hayatımda tanıdığım en fedakar, en düşünceli, en sorumluluk sahibi, en ne istediğini bilen, en sevdiklerinden başka kimsenin ne yaptığı umrunda bile olmayan, en mantık, en duygusal, en romantik, en baba, en düzenli, en kalp kırmayan... daha bisürü en'i olan, ve bütün bu enleri tek seferde bünyesinde toplayan tek insan.. En çokta kimse umrunda olmayıp sadece hayatına, beni mutlu etmeye, benimle mutlu olmaya odaklanan halini seviyorum. Birde biraz alışveriş ve dedikodu aşkıma cevap verebilsen.. İşte burda sevgoşum giriyo devreye..
♥♥SENİ ÇOK SEVİYORUM ♥♥
HEP YANIMDA KAL

Çoktan öte sevdiğim bir başka insan biricik CAN DOSTUM..
Biz bu günlere gelene kadar çok savaşlar verdik aslında, bizim dostluğumuz öyle herkesin ki gibi değil. Temellerini kendimiz kurduk, yeniden, yeniden... Sevgi (Sevgoş)  O benim gerçekten CAN DOSTUM.. Kendinden çok beni düşündüğünden, her mutluluğumda herşeye rağmen yanımda olacağından, üzüntülerimi zaten hissedip çoktan yanımda biteceğinden aşkım kadar emin olduğum..Varlığın mutluluğum..
HEP YANIMDA KAL

Veeee KÜÇÜK KELEBEĞİM,
Bu sensiz kutladığımız son doğum günüm olsun.. Bir sonrakinde sen kucağımda, minicik elin elimde, mis kokun burnumda bi doğum günü kutlamak istiyorum. Bu benim için en değerli hediye..
Sende HEP YANIMDA KAL Canım kızım..
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

16 Mart 2012 Cuma

23 haftada grip..

Ay ne kadar nazik bi bayan oldum yaw.. hastalık peşimi bırakmıyor :(
Şimdi de griple uğraşıyorum.. Aman bebişim zarar görmesin etkilenmesin diye yapmadığımız yok inşallah işe yarar..
Eveeeetttt..
Kelebeğim şu gün itibariyle 23 haftalık.. :) Doktor randevumu iple çekiyorum bebişimi görebilmek için.. Bu haftanın bizde etkileri şöyle: Hareketlerimiz hergeçen gün daha kuvvetli artık dışarıdan da net olarak görülebiliyor. Öyle sevimli ki.. :) Pankreasımız insülin salgılamaya başladı bu hafta.. Ve en önemlisi artık bizi duyabiliyor-muş. Henüz konuşmalarıma hareketsel olarak cevap alamıyorum ama duyduğunu bilmek güzel.. Gerçi erkek seslerini daha iyi duyabiliyolarmış. Sen o kadar besle büyüt.. dermişim.. :)
Tabi birde bendeki değişiklikler var: hızla kilo almaya devam :) 
Özet olarak böyle.. 23 Mart (doktor kontrolümüzü) sabırsızlıkla bekliyoruz..İnşallah güzel haberlerle mutluluğumuza mutluluk katar doktorumuz..

...

Hamilelikte kıyafet sıkıntısını bukadar yaşıcam aklıma gelmezdi. Bulmakta değil beğenmekte çok zorlanıyorum. Oldum olası önden pileli hamile kıyafetlerini sevemedim ama pilelilere kalıcam durum bunu gösteriyo.. Neyse ki  geçen haftalarda bikaç şey buldum dişime göre :)




tabi ben kemerini kullanamıyorum :)
Birde hamile pantolanları var durumu kurtaran.. Ama yaz gelsede hafif kıyafetler, elbiseler, babetler giysek artık..Güneşli, gripsiz, ılık günleri özletti bize şu uzun kış..

10 Mart 2012 Cumartesi

Midem yanıyor..

   Bana en sıkıntı veren belirti bu: Mide Yanması..

Mide asidinin mideden yemek borusuna geçip tahriş etmesinden kaynaklanıyormuş. Hamileliğin ileri dönemlerinde daha sık görülmekle birlikte yağlı, baharatlı yiyeceklerden uzak durmak gerekliymiş.. Ne yaparsan yapayım yanıyorum işte.. İçerideki büyüdükçe mideme baskı yapıyor tabi.. Aman kızım büyüsün sağlıklı olsun benim organlarım kurban olsun ona.. :)  Ama yinede uzun sürmemesini diliyorum..

5 Mart 2012 Pazartesi

BİZ ARTIK 3 KİŞİYİZ :)



10 Kasım 2011...
Perşembe..
Saat:13:16

:) Evet ANNE'yim..

   Yaklaşık 3 haftadır hissettiğim duygu buymuş meğer.. Anneymişim.. Allah kadını o kadar özel yaratmış ki anne olduğunu hissetmesi için nasılda bir sistem yerleştirmiş içine..canım kızım, kelebeğim, masal perim ilk mutluluğunu yaşattı böylece bize... Şimdi tek duamız pıtırcığımızı sağlıklı olarak kucağımıza almak..

   10 Kasım'da basit yollarla öğrendiğimiz müjdeli haberi doktorumuz Nuray Hanım'da 12 Kasım'da doğrulayınca mutluluğumuz kesinleşti. O zamanlarda 135 mm.lik fasulye tanemiz şimdilerde (şimdilerde dediğim 2 hafta önce) 24 cm. boyunda 350 gr. ağırlığında sağlıklı bir bebek.. Doktorumuz gelişimimizden memnun.. Her ne kadar fazla gelişen bir anne olsamda bebeğimin sağlık haberlerini alınca boşveriyorum. Ama dikkat etmek lazım tabi.. Kızımın enerjisine yetişebilmem lazım ileride.. Evet, masal perimiz hareketli biraz. Henüz 16 haftalıkken içimde hissettiğim kelebek uçması, 18 haftada kendini mısır patlamasına bıraktı. Öyleki 20. haftamızda hareketli kızımızdan 45 dk. süren 4 boyutlu ultrasonda karizmatik bi foto almak mümkün olmadı. Üstüne birde poz vermiyor diye kızdık diye bize sırtını döndü ve yüzünü göstermedi.. Küsmedin dimi kızım bize?İçim yanmıştı o gün konuştuklarımızı duyduda küstü diye.. Ama çok süre geçmeden barıştık heralde anneye keskin bacak hareketleri başladı.. Acaba iş temposundan, sürekli yolculuk halinden mi? Bazen üzülüyorum, bebeğime haksızlık yapıyormuşum gibi geliyo ama annesinin kızı olcak alışmalı iş hayatına, ev-iş arası koşturmaya.. Uzun bi doğum iznine ayrılmayı düşünmüyorum çünkü.. Tabi Allah ne gösterir, sağlık durumumuz buna el verirmi şimdiden bilinmez ama kısmet olursa şimdilik plan böyle.. Tabi yol durumu var birde.. Yine kısmet olur işime yakın yerden ev alabilirsek oooooo... değmeyin keyfimize.. Kızımı özlerim evime, işimi özlerim işime.. O zaman rahat olur herşey benimle kızım için.. Babamız düşcek yollara bu kez.. Anlayışlı, fedakar kocacım benim :)

  
     Yani; bizde 22 haftadır durum özet olarak böyle. 22 haftadır hayatımız bebiş odaklı.. Uyumamız, kalkmamız, yememiz, içmemiz, gezmemiz, alışverişlerimiz.. 8 Temmuza kadar, mis kokulumuzu beklerken heyecanımızı böyle yaşıcaz gibi..

Dua: 'Rabbim her eve huzur versin, mutluluk versin, daimi aşk versin, sevgi ve mutlaka saygı versin.. Bunların olduğu her eve de bebek versin..' AMİN..